Prisad kontaktväg

Text: ANNIKA

2015 startades Första linjen upp i Karlstadsområdet. Det är en verksamhet som vänder sig till barn och ungdomar som mår psykiskt dåligt. De som är mellan 6-20 år kan få hjälp av erfaren behandlingspersonal som är vana att handskas med denna målgrupp. Det är tänkt att vägen till hjälp ska vara smidig och är ett samarbete mellan Landstinget och Grums, Forshaga, Hammarö, Kil och Karlstads kommuner.

   Som en vidare utveckling av detta arbete startades i december 2017 Hurmårdu.nu. Tjänsten är digital och kontakten med Första linjen görs via sms eller webbsida. De som tar kontakt får visa hur de mår via emojis som sedan ligger till grund för den hjälp som er-bjuds. Denna tjänst har nu fått Dagens Medicins årliga pris Guldskalpellen i kategorin Årets banbrytare. Detta i en kamp med 21 andra tävlings-bidrag. Priset delas ut till pionjärer inom svensk sjukvård.

Första linjen har uppmärksammats tidigare och fick redan 2016 Psynkpriset för sitt arbete kring barn och ungas psykiska hälsa. Men denna gång var det alltså själva kontaktvägen, Hurmårdu.nu, som uppmärksammats nationellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.