Proffsboxaren tog hem bältet

Text: KRISTINA  Foto: PRIVAT

Titelmatchen om det svenska mästarbältet i supermellanvikt (76,2 kg) genomfördes 10 juli. Niclas Elfstedt som tävlade för Hammarö Fight Club har laddat upp i tre månader inför boxningsmatchen, de fyra sista veckorna på Hammarö.

Niclas som numera bor på Malta passade på att hälsa på familjen före och stannar för semester ett par veckor efter galan Fight-Life 7 Battle of Sweden i Örebro. 

– Jag tränar ju året om men började ladda för den här matchen för tre månader sedan, berättar Niclas när vi får byta några ord efter ett träningspass.

Med sig från Malta hade han sin coach Quendar Peña som kommer från Dominikanska Republiken men nu tränar ett antal boxare på Malta. Quendar har coachat Niclas i tre år. 

Normalt väger Niclas runt 81 kilo och har nu gått ner några hekto varje vecka under uppladdningen. Veckan innan matchen stod vågen på 78,7 kg, men han brukar inte ha några problem att gå ner till matchvikt.

– Det löser jag sista dagen. Jag brukar äta frukost och sen skippar jag lunchen, sätter på mig en massa kläder och joggar lite. Det brukar räcka, berättar Niclas som annars kan behöva ta ett riktigt varmt bad för att kroppen ska släppa lite extra vätska.

Niclas mötte Tijan Kebbeh från Alingsås i fighten om bältet i Tegelbruket, ett gym i Örebro. Själv hade han inte studerat motståndaren inför matchen.

– Min coach har studerat honom och sett alla hans matcher. Jag gillar inte att kolla motståndare så mycket, men han visste ju vad vi skulle träna på, berättar Niclas. 

Och det gjorde de bra. Efter sex ronder stod Niclas som segrare med eniga domare.

– Det kändes bra, jag var i kontroll. Och jag var pigg efteråt, hade kunnat gå sex ronder till, berättar Niclas. 

Nu är Niclas svensk mästare i supermellanvikt och känner sig redo för längre matcher. 

– Jag vill gå 8-10 ronder helst för att göra mig redo för större titelmatcher utomlands, berättar han. 

Och uppladdning inför kommande matcher vill han göra på Hammarö Fight Club.

– I den bästa av världar kommer jag gå nästa match i oktober, november någon gång. Då kommer jag tillbaka, lovar Niclas. 

 

Niclas med sin tränare och en av sina boxningskollegor.
Niclas vann mästarbältet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.