Racingpremiär för Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Text: KRISTINA  Foto: PRIVAT

Nu är premiärracen både i ADAC GT Masters på Oschersleben och STCC på Knutstorp klara.
För unga racinglöftet Mikaela Åhlin Kottulinsky från Hammarö innebar det en övergång från den 610 hk bakhjulsdrivna Audi R8 LMS till en framhjulsdriven 330 hk stark Audi RS 3 LMS.

– Jag kunde bara vara med på en av de officiella STCC test-dagarna på Knutstorp och kan inte vara mer än nöjd. Vi var fyra under regnfasen och väl på slicks satte vi sjunde tid av de 18 förarna som var på plats. Jag är extra stolt över att vara snabbaste förare på den första sektorn, berättar Mikaela.

– Väl tillbaka på hemmaplan och Knutstorp till racehelgen gick det inte den önskade vägen, jag hade mer invänjningsproblem än vad som var väntat. Det var självklart kul att få köra hemma men det är bara att bita ihop och arbeta orienteringsriktat och tillsammans med teamet, fila och öva på de felande länkarna inför nästa race som är på Solvalla i mitten av juni, summerar Mikaela.

Mikaela kör för team PWR Junior Racing Team och hennes första år är planerat som ett läroår.

– Det kanske låter konstigt men jag har faktiskt aldrig kört på banor som Falkenberg eller Anderstorp, men det känns skönt att kunna få köra in sig både i serien och på hemma-plan. Den största pressen sätter jag på mig själv men jag antar utmaningen, säger Mikaela.

Mikaela och hennes teamkollega Ricardo Feller som ingår i Audi Sport Academy körde årets premiärrace på Oschersleben i ADAC GT Masters. En helg med blandade resultat och upplevelser.

– På kvalet hade vi inte den riktiga farten och tiden räckte bara till 24 plats.  Men det var tajt, från första till sista startruta i det starka startfältet skiljde bara 1,4 sekunder, berättar hon.

Till själva racet passade bilens inställningar bättre och duon körde upp sig till 17 plats. Här var man även bästa ”silverkategoriserade förarteam”.  Under söndagens race två låg teamet på 16:e plats med goda chanser till att avancera när det blev gulflagg. Vid omstarten till det sista varvet blev man inblandad i en kedjekrock och kunde inte ta målflaggan detta race. Nästa race för den dubbelsatsande Mikaela sker 19-21/5 på Lausitzring, då hon kör Audi R8 LMS i ADAC GT Masters och därmed står över den andra deltävlingen i STCC.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.