Rådigt ingripande

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN

En ung hammaröbo var ute och pimplade med en vän i början av februari när ett par barn i närheten gick igenom isen. Killen kunde rädda dem och för sin hjälteinsats prisades han av Räddningstjänsten med utmärkelsen ”Rådigt ingripande”.

Denna utmärkelse ger Räddningstjänsten till personer som, utanför sin yrkesroll, ingriper och hjälper medmänniskor som råkat ut för en olycka. 

– Vi tycker det är viktigt att uppmärksamma personer som visar civilkurage och kommer till undsättning, dels för att hedra personen i fråga, dels för att inspirera andra att göra samma sak. Många gånger är det en snabb insats som gäller för att rädda liv- det går inte alltid att vänta på att räddningstjänsten eller någon annan ska komma till undsättning, berättar Birgit-ta Johansson, kommunikatör Räddningstjänsten Karlstads-regionen.

   När du är ute på isen är det viktigt att tänka på säkerheten. Var aldrig ensam och ha med dig isdubbar, räddningslina, ispik och en fungerande mobil för att kunna larma. Fler tips och råd hittar du på svenskalivraddningssallskapet.se och raddningkarlstad.se, sök på isvett. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.