Radioaktiva Hammarlunden 7c

Text: ANNIKA  Foto: CHRISTINE

Bästa sättet att komma ihåg vad man lär sig i skolan är att förankra det i det verkliga livet. Det är precis vad klass 7C på Hammarlundens skola gjort i projektet RadioAktiv. 

BAKOM PROJEKTET STÅR föreningen Framtidsfrön, som vill stötta unga genom att ge dem drivkraft och motivation för framtiden kring entreprenörskap och samverkan med omvärlden.

Allt startade när Framtidsfrön besökte skolan i augusti. Ett frö såddes och började gro i klassen. Lärarna Britt Bagge och Linda Wall ville jobba ämnesövergripande och inkluderade detta i engelska-, svenska- och SO-arbetet. Slutresultatet blev ett 30 minuter långt radioprogram som sändes live den 7:e december. Programmet delades upp i tre delar och handlade om hur det är att vara ung på Hammarö idag.

Vi fick prata lite närmare med några av eleverna. På frågan vad de tyckte om att jobba på det här viset var de alla eniga.

– Det har varit roligt och intressant och kul att få göra något på riktigt i skolan.

De var också rörande överens om vilket som varit både svårast och roligast i projektet.

– Jingeln!

ATT GÖRA ETT radioprogram på riktigt innebär inte bara att prata i radio. Klassen har arbet-at i tre olika grupper. Några har arbetat med reportagen medan andra jobbat med reklam och några med jingeln. Alla reportage gjordes på engelska och där deltog samtliga elever i klassen. Att det här arbetet har svetsat samman klassen märks.

_dsc3999

3 thoughts on “Radioaktiva Hammarlunden 7c

  1. hej klass 7c jag kommer ifrån luleå och undrar vilka skostorlekar ni har.

    PS: FAN VILKET BRA INTRO

    1. tja så in i helvete allihopa, tjena fan. diggar dig som fan. (min skostorlek är 49)

  2. hej! jag har lyssnat på erat program ca 5 ggr och jag bara avgudar erat intro. jag sjunger på det hela tiden och min fru tycker att jag sjunger så bra att jag sökte till idol med just den låten och jag fick en guldbilljet. tack som fan för det jag har nu ett skivkontrakt med fredrik kämpe och ska vara med i mellodifestivalen 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.