Raymond årets företagare på Hammarö

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE

Näringslivsorganisationen Företagarna utser varje år Årets företagare. I år gick utmärkelsen till Raymond Westin Eld som driver bland annat Tältvärlden på Nolgård.

Årets företagare på Hammarö utses varje år av näringslivsorganisationen Företagarna Karlstad Hammarö Grums. På Hammarö sker detta i samverkan med Hammarö kommun och NyföretagarCentrum Hammarö.
Kriterierna är tuffa, och bland annat måste personen vara en god ledare och förebild, ambassadör för företagare genom att ta samhällsansvar, delta i lokalsamhället och/eller påverkat politiken till godo för andra företagare i regionen. Man måste även ha visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, ha god lönsamhet och återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt samt inte ha några betalningsanmärkningar.

I år gick utnämnelsen till Raymond Westin Eld, WERA AB.
Motiveringen löd: Genom sin energi, uthållighet och skicklig strategisk planering har Raymond sedan mitten av 90-talet byggt upp verksamheten i företaget WERA AB. Där kombineras numera olika grenar och idéer: försäljning av tält till husvagn/husbil, bland annat hans egna varumärke Eurotent, samt försäljning av profilprodukter. Raymonds långa erfarenhet och stora kunskap om försäljningsbranschen, nationellt och internationellt, har bidragit till ett stort kontaktnät och hans framgång. Han har under åren utvecklat verksamheten på ett bra sätt – genom återförsäljare, webbförsäljning av profilprodukterna och självklart genom ökat antal anställda. Genom att vara verksam inom styrelsen för NyföretagarCentrum Hammarö och som mentor för nyföretagare visar han sitt starka engagemang i lokala näringslivsfrågor.

– Fantastiskt kul att bli så uppmärksammad, säger Raymond Westin Eld. Att som företagare få en sådan utmärkelse gör mig både stolt och tacksam. En del av vår verksamhet, Matchline Profil, är visserligen välkänd och lokalt förankrad men den största delen av vår verksamhet är handeln med förtält till husvagn och husbil. Det gör vi ju inte så mycket väsen av lokalt eftersom vår målgrupp är spridd över hela Sverige. Men denna utmärkelse tar jag som ett bevis på att vi har lyckats bra med det vi gör, fortsätter Raymond.Priset delades ut vid en tillställning av NyföretagarCentrum Hammarö den 5 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.