Rekordsnabb brandman utmanar i Hammaröloppet

Fredagen den 4 september anordnas premiärupplagan av Hammaröloppet.

Hammaröbon och brandmannen Erik Sandgren står på startlinjen.

Minnesgoda läsare av HammaröNytt känner igen Erik som segrare i fjolårets premiärupplaga av Kileneloppet. Hösten kröntes med en sjätteplats i Tjurruset i Karlstad. Motsvarande tävling i Stockholm resulterade i åttondeplats. Och kanske viktigast i sammanhanget; en silvermedalj i brand-SM. I månadsskiftet juni-juli fick Erik testa motståndet internationellt i World Police and Fire Games som arrangerades utanför amerikanska Washington D.C. Först ut var tio kilometer terränglöpning.
– Det gick över förväntan. Jag har tränat ganska hårt hela våren och lyckades ta en sjätteplats totalt och en bronsmedalj i min ålderskategori på tiden 35:29 efter två mycket snabba mexikanska poliser.
Nästa gren var halvmarathondistansen 21 098 meter som avklarades på raska 1:19, vilket innebar en tiondeplats totalt och sjundeplats i Eriks åldersklass.
– Trots att starten gick redan klockan sju på morgonen var det 25 grader varmt och nästan 100 procents luftfuktighet. Det var inte riktigt vad jag är van vid, förklarar Erik.
I höst blir det återigen dubbla Tjurruset för Erik. Dessförinnan kommer Tjörn Triathlon i slutet av augusti där Erik ska försvara fjolårets guldmedalj i brand-SM tillsammans med hammarökollegan Glenn Zettervall och Joakim Rangedahl från Vålberg. En tävling som Erik avgjorde med 21 kilometers löpning på 1:13.09.
– Förra året var jag i kanonform så det blir svårt att matcha den tiden.
Veckan efter brand-SM är det så dags för Hammaröloppet.
– Det är otroligt kul att få tävla på hemmaplan.
Erik har arbetat inom räddningstjänsten sedan år 2008. Sedan januari i år innehar Erik en heltidstjänst i Karlstad, vid sidan av en reservplats på hemmaplan.
– Jag hjälper till när det finns behov. Jag trivs så bra med mina kollegor på Hammarö så det vill jag inte släppa helt.

ErikInforHammaroloppet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.