Ren och fin miljö på Hammarö!

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN, KRISTINA

 Varje år anordnar Håll Sverige Rent en kampanj som syftar till att samla in skräp. 1 800 barn på Hammarö hade anmält sig för att hjälpa till i kommunens aktivitet ”Vi håller rent”, en ökning med 300 från förra året. 

Årets kampanj startade 29 maj med startskott i Lillängshamnen. Elever från Lillängsskolan plockade skräp i skogsområdet vid skolan, och Stora Enso deltog genom att bjuda barnen på fika och prata om källsortering. De hade även med sig dykaren Jesper Söderberg som rensade hamnen från skräp.

– Vi tycker det är ett väldigt bra initiativ från Hammarö kommun som vi vill stötta. Sen vill vi passa på att visa vår förpackning som är miljövänlig men som heller inte ska slängas i naturen, berättar Marga Sandström, miljöchef på Stora Enso Skoghalls bruk. 

– Vi gör detta för att vi vill ha en ren och fin miljö. Och för att få barnen att förstå vikten av ett rent samhälle och en ren natur. Barnen tycker detta är jättekul och påverkar i sin tur de vuxna i sin närhet och då får vi en spin off-effekt, säger Bosse Henriksson, kommunstyrelsens ordförande. En ren och fin miljö vill vi alla ha på Hammarö, fortsätter Bosse.

 Bosse Henriksson, dykaren Jesper Söderberg med kollegan Anton Sten, Marga Sandström samt Simon Jonsson, kommunekolog Hammarö kommun.

Här plockas det upp skräp från botten.

Dykaren Jesper behövde inte spana förgäves. Skräp fanns det gott om även om det kunde ha varit värre.

En del av det skräp som tagits upp.

Här är den elcykel som ska frakta bort skräpet.

Fikatajm för skolbarnen.

Bosse Henriksson, kommunstyrelsens ordförande, testar elcykeln.

Dykaren Jesper kollar ner och ser vad som ska plockas upp ståendes från bryggan.

En hel del bildäck låg i vattnet.

Dykaren Jesper som han ser ut uppe på land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.