Reumatikerföreningen Hammarö firar 40

Text och foto: Kristina

8 december 1982 bildades Reumatikerföreningen Hammarö och firar därmed 40 år i år. Jubileet firades i samband med det traditionella julbordet för medlemmarna i restaurangen i Folkets Hus. Uffe Persson från dansbandet Wickströmz sjöng solo under kvällen. 

Föreningen ordnar olika studiecirklar med tyngdpunkt på rörelse. Just nu erbjuds en gymnastikgrupp och två grupper med vattengymnastik. 
– Region Värmland lånar ut varmbassängen på sjukhuset, det har de gjort i 30 år, berättar Anne-Marie Rosengren, ordförande i föreningen. 

Att vara i varmt vatten är bra för de som har ont i lederna och man måste inte ha en diagnos för att få bli medlem i föreningen och delta i deras grupper.
Varje år i maj anordnar föreningen en Må bra-dag för medlemmarna. På Sätterstrand går de en tipspromenad och avslutar med gemensam lunch. Innan pandemin arrangerade de även bussresor till olika kulturella resmål.
Föreningen har drygt 100 medlemmar och har representanter i RFF (Råd för funktionsrätt) som behandlar frågor som rör personer med funktionsnedsättning och deras funktion i samhället.  

Styrelsen för föreningen, från vänster: Maud Karlsson, lotteriansvarig, Monica Cider, ledamot, Wiwi-Ann Sjöstedt, tipspromenadansvarig, Anne-Marie Rosengren, ordförande och ansvarig för vattengymnastiken och Lisbeth Ericsson, kassör och gymnastikansvarig. 
Bild från Må Bra-dagen där medlemmarna Inger Gull och Annbritt Jansson går tipspromenaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.