Ris och ros

Efter novembernumret har vi fått både ris och ros. Vår rapportering inför folkomröstningen har upprört. När vi skrev vår artikel var till exempel professor Mats Ekholm inbjuden av kommunen för att hålla informationsmöten. Det var då naturligt för oss att träffa just honom. Senare framkom det att han var inbjuden av majoriteten, och många trodde att han skulle ge vinklad information.

Oppositionen hade i det läget heller inget konkret att delge oss. Vi kunde självklart ha skrivit just detta, och det är ett misstag jag tar på mig. Måndagen den 27 november bjöd oppositionen in till presskonferens, vilket ledde till en artikel. Då hade novembernumret tryckts och delats ut, så den artikeln la vi ut på vår webbplats samt länkade till från vår facebooksida. När den här tidningen trycktes var folkomröstningen inte genomförd.

Ledaren har alltid varit en yta för helt personliga reflektioner, inte något som speglar tidningens inriktning. Vi överväger att döpa om denna till krönika för att inte blanda ihop begreppen.

Insändare får vi sällan till oss, dessa publicerar vi i mån av plats. Vi har hittills inte behövt neka någon. Jag har nu uppmuntrat oppositionen att skriva insändare samt påmint dem om att ge oss information som vi kan skriva artiklar utifrån. Vi får information om mycket, men långt ifrån allt.

// Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.