Rummet vid dammen 3 år

Lördagen den 16 juni firade butiken Rummet vid dammen tre år. Gårdsbutiken som ligger i bostadsområdet Götetorp drivs av Katarina Reinholdsson Andersson och är fylld av inredningsdetaljer både för hemmet och trädgården. Utbudet är personligt utvalt och även de minsta kan hitta något spännande.

När Hammarönytt kommer till butiken så är det fortfarande morgon och Katarina har precis slagit upp dörrarna. Det är en glad och välkomnande tjej som möter upp. Hon delar med sig av sig själv och berättar att hennes intresse för färg och form har funnits med sen hon var riktigt liten. När andra barn var ute och grävde i sandlådor satt Katarina och ritade. Och när hon kom till ett nytt ställe började hon genast att, i tanken, inreda. En önskan att göra något själv har funnits med länge och idén om en egen rörelse har mognat under lång tid. Att ta steget från hobby till affärsverksamhet tog några års diskussioner inom familjen och efter att Katarina förhandlat till sig garaget som butikslokal fattade hon beslutet att starta upp. Och med butiken har hon förenat sina intressen: inredning och trädgård.

Katarina har fyllt butiken med produkter som hon själv tycker om. Det är porslin från Holland, vackra inredningsdetaljer och  hudvårdsprodukter från Frankrike och England. Mjukisdjur för de små och massor av trädgårdsinredning. Även ute finns produkter till försäljning och trädgården fungerar också som inspiration och fik när vädret tillåter det. Trädgården domineras av en vacker damm och en liten träbro över vattnet leder till ett fikabord. Här och var ligger det släta stenar som skapar en fin kontrast i trädgården. Katarina planerar att utvidga utomhussortimentet och menar att intresset för trädgårdsinredning har ökat. Genom en planerad ombyggnation av trädgården kommer hon ha större möjlighet att visa trädgårdsprodukterna i sitt rätta element.

Katarina har en trogen kundkrets som hon rår om med bland annat specialerbjudanden och förhandsinformation om nyheter. Under sommaren bjuds kunder på kaffe med hembakad kaka vid dammen. Eftersom många kunder behöver åka en bit för att ta sig till butiken tycker hon att det är viktigt att de kan sätta sig ner en stund.
– Jag vill att kunderna ska känna sig omhändertagna, att de kan välja sin favorit-kaffesort, slå sig ner och slappna av en stund, fundera på vad de vill ha.

Under de tre år som Katarina har drivit butiken har trenden svängt från det helvita och grå till mer färggranna inslag. Många influenser kommer från Danmark och Katarina menar att det är mycket mer färg i de danska inredningsbutikerna.
– Alla danska trender kommer inte hit men att det är mer färg vi vill ha i hemmen är det ingen tvekan om, säger Katarina. Det är ofta vit botten med gladfärger som orange, grön turkos och rosa.
Hon säger också många vill inreda med lite ruffigare detaljer. Den romantiska trenden är fortfarande stark men blandas upp med  industriella detaljer, till exempel värmelampa för grisar, rakare linjer eller ett turkos målat gammalt träskåp. Även ekotrenden är stor Katarina tror att vi kommer att se mer naturmaterial som gammalt naturfärgat trä.

För Katarina har det varit tre spännande år att förena ett genuint intresse med arbetet att driva en egen butik. Hon tycker absolut att det är värt allt slit och belöningen är glada kunder. 
- Jag tycker om friheten och den härliga kundkontakten. Att arbeta i anslutning till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.