Saga trollar med smink

Text: Annika

Foto: Christine

Förberedelserna är i full gång i Mariebergsskogens friluftsteater när vi träffar Saga Würtz, ensemblens ena hammaröbo. Värmlandsteatern ska strax  visa föreställningen Karlsson på taket.

SAGA, snart 16 år, verkar bakom scen och jobbar för dagen i sminket. Här trollas de olika karaktärerna fram med hjälp av make up och peruker. Den här dagen hjälps tre personer åt.

Sagas intresse för teater började redan som 5-6-åring. Då tog hon lektioner i teater och

dans. Vi gjorde några små före-
ställningar för de närmaste men annars var det mest träning vi höll på med, säger Saga. En av de första rollerna inför större publik var som ekorre i Svingelskogen. En föreställning som sattes upp av några elever från Sundstagymnasiets estetlinje, då var Saga 11 år.

Idag är det fortfarande teaterkurser som gäller.

– Jag har gått ungdomskursen och kommer nog fortsätta med de andra kurserna senare, berättar Saga. Visst är det roligt att stå på scenen, fortsätter hon, men det finns så mycket annat man kan göra här.

När Värmlandsteatern skulle sätta upp Alló Alló fick hon frågan om hon ville hjälpa till. Hon tackade ja.

– Jag kunde inte mycket om teatersminkning när jag började, säger Saga, men jag lär mig hela tiden. Allt det här gör vi på ideell basis berättar Saga vidare. Det är en hobby och vi är ett gäng som har en härlig gemenskap och väldigt roligt ihop.

Hösten kommer fortsätta i teaterns tecken. Dels kommer Värmlandsteatern sätta upp rockmusikalen Tillbaka till den förbjudna planeten (premiär 15/10) på Scalateatern, sedan väntar första året på Folkuniversitetets gymnasiala musikallinje. Kanske blir det början till att vi får se och höra mer av Saga framöver.

För er som tycker att det här med teater verkar roligt så har kulturskolan, Hammarö, kurser.

 

_dsc1156

_dsc1162

_dsc1187

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.