Säkrare hämta och lämna skolbarn

Det har varit lite så och så med trafiksäkerheten vid Hammarlunden och Mörmoskolans F6. Lagom till skolstarten i höst ska dock många problem vara åtgärdade.

Vid Hammarlunden blir det mest påtagliga förändringen att det blir en infart (den östra) istället för dagens två.

– Vi tänker oss ett flöde, enkelriktat. Idag kan bilarna komma in från två håll, förklarar Emilia Carlman, gatuchef i Hammarö kommun.

Den stora parkeringsytan är främst tänkt att användas av skolpersonalen. Korttidsparkering förläggs till den något mindre parkeringen, i riktning mot Hammarrondellen, samt längs med Hammarhallen.

Även vid Mörmoskolan F-6 ska den stora parkeringen främst nyttjas av skolpersonal och övriga långtidsparkerare. På grusplanen där A-hallen tidigare stod kommer en mindre korttidsparkeringen att anläggas. Intill anläggs en gång- och cykelväg.

-Idag tar trottoaren längs med Åstorpsgatan bara slut, det finns ingen tydlig hänvisning, menar Emilia Carlman.

Tanken är att gång- och cykelvägen ska gå längs med B-hallen, förbi mellan konstgräsplanen och korttidsparkeringen för att sedan fortsätta över gräsplanen bakom skolbusshållplatsen.

– Vi öppnar upp staketet. Hur det kommer att se ut exakt vet vi efter projekteringen, än så länge har vi bara en skiss, säger Sofia Andersson.

I samband med nyordningen kommer kommunen också att byta ut och komplettera belysningen.

Hammarlunden

Mormon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.