Sanna tar över ICA Supermarket

Text: KRISTINA   Foto: KRISTINA, HÅKAN

1 oktober tar Sanna Kumlin över som handlare på ICA Supermarket Skoghall. Hon driver idag ICA Nära i Edane sedan drygt fem år. 

Sitt allra första jobb fick Sanna på ICA i Laxå där hon växte upp. 

– Jag blev biten och började gå interna utbildningar väldigt snabbt, berättar Sanna. 

   Efter åtta år i olika ICA-butiker hade Sanna gått alla utbildningar som krävdes för att bli handlare, och jakten efter en egen butik började. 

– Det var inte så viktigt var jag hamnade, jag kollade över hela Sverige, skrattar Sanna. Jag fick chansen att komma på intervju i Edane, och de tyckte om vad de hörde så jag fick köpa den, fortsätter hon. 

   Efter en fin utveckling i Edane kände hon sig redo att ta sig an en större butik. 

– Det här känns väldigt spännande. Jag tror på butiken, läget och samhället. Men det har varit lite tunga siffror, butiken har inte haft det lätt, säger Sanna. 

All personal som vill får arbeta kvar, och Sanna har inga planer på att göra några större förändringar i stort. 

– Jag kommer dock satsa på servicen, det måste finnas tillräckligt med personal när det är högtryck. Och färskvaroprägeln är självklar, säger Sanna. Den kocklagade maten på lösvikt kommer vara kvar, ingen diskussion. Här kan man få riktigt bra mat, det ska jag absolut behålla och fortsätta utveckla. Men just nu är jag som en praktikant, jag kan ju ingenting om hur det funkar här. Jag har idéer kring hur man skulle vilja jobba, men först och främst vill jag veta hur de jobbar nu och vad som funkar och inte. Det är ju personalen på plats som är experterna, fortsätter Sanna.

Vi kommer att få se mycket av Sanna i butiken på Skoghall. 

– Det är driften och personalbiten som är det roliga, det här med siffror är inte det jag går igång på. Jag vill stå i charken några dagar innan påsk och sälja egengjord sill till exempel. Det är som roligast när det är drag, skrattar Sanna.

Inledningsvis blir det en lägenhet på Skoghall för Sanna innan familjen flyttar med ner till Hammarö eller Karlstad. 

– Barnen blev jätteglada när de fick veta att det var hit jag skulle. De vill ju gå på gymnasiet i Karlstad, berättar Sanna som är bonusmamma åt en tjej på 13 och en kille på 11 år. 

Butiken i Edane ligger nu ute till försäljning och Sanna kommer driva båda butikerna under en övergångsperiod. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.