Sheriffen har öppnat i centrum

Text och foto: KRISTINA

Torsdag 8 november invigdes en ny butik i Skoghall centrum. Sheriffens Allservice, som kan laga det mesta drivs av Jenny Andersson och Thomas ”Sheriffen” Lunde.

Det är främst cyklar och barnvagnar som servas och lagas hos Sheriffens Allservice. Men de ser inga begränsningar utan kan laga det mesta.

– Har vi inte kunskapen själva så ser vi till att lära oss eller helt enkelt tar in hjälp, berättar Jenny.
   Hon gör även egna smycken, och syr överdrag till barnvagnar i material som är vind- och vattentåligt, har detaljer i reflex och fleece på insidan.

– Jag ville slippa dra på det fula, hemska, jobbiga regnskyddet, utan ville ha något som kan sitta på hela tiden. Då gjorde jag en sådan till vår egen vagn. Och det kan jag ju göra till andra också, det är bara att komma hit med sin vagn så tar jag mått och syr på beställning, berättar Jenny.

De säljer även lådcyklar från en dansk leverantör. 

– Det är märket Kristiania vi säljer, ursprungscykeln till lådcykeln. De finns även med el. Vi säljer dem billigt, monterade och klara. En mekaniker kontrollerar cykeln så den är felfri från fabrik, och så får alla som köper en ny cykel här en gratis service, berättar Thomas.

Idén till företaget föddes hos Jenny redan 2014.

– Vi kan lite om det mesta. Varför inte då öppna ett företag med all vår kunskap istället, så vi faktiskt kan hjälpa folk, berättar Jenny. 

– Jag har pratat om att starta eget i många, många år. Idén har funnits där hela tiden.Jag vill hjälpa andra, och det är lite svårare när man är anställd, berättar Thomas. 

Att få en dräglig familjesituation är viktigt för båda. Jenny var föräldraledig och klättrade på väggarna hemma. 

– Jag vill jobba. Jag funkar inte hemma, med ADHD går allt i 120 hela tiden. Jag måste göra något av det, skrattar Jenny.

– Det gör henne till den hon är, hon är väldigt kreativ tack vare det. Och därför får hon sköta det kreativa och jag sköter skruvandet, berättar Thomas.

– Det snurrar i huvudet hela tiden, jag ligger vaken halva nätterna och kommer på allt möjligt, berättar Jenny. 

Och inte nog med det, Jenny har en sjukdom som gör att hon måste sitta ner nästan hela tiden på grund av smärtor i musklerna. När hon blir trött i musklerna hoppar lederna ur led. Utöver detta har hon fibromyalgi vilket ger nervsmärtor. Men hon har åldern med sig, vi blir stelare med åldern vilket kommer att hjälpa henne. Men hon är positiv trots allt.

– Det är ingen idé att gå och deppa, det är bara att köra på, säger Jenny.

Jenny och Thomas träffades på jobbet där båda arbetade som chaufförer inom färdtjänst. Thomas arbetar ännu kvar och arbetar dubbelt tills företaget bär sig. Svea åtta månader har utökat familjen som består av Jennys tre barn från ett tidigare förhållande; Saga och Hannes som är fem år och Julia sju år. Varannan helg bor även Thomas tidigare bonusdotter My, snart 15 år hos paret. Barnen är ofta med i butiken, där de själva har inrett en lekhörna.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.