Siw tackar för sig

Text: Kicki

Foto: Christine

Siw Gidlöf, kommunstyrelsens ordförande avgår som kommunalråd i Hammarö kommun. Siw har varit kommunpolitiker sedan 1979 och kommunalråd under två perioder, 2003-2010 och 2014 tills nu.

siw_161021

– Jag har arbetet länge och haft väldigt roligt. Nu är det dags att göra andra roliga saker. Ta hand om vår trädgård och skriva på vers, till exempel. Det ser jag fram emot. Och läsa, jag har köpt på mig mycket böcker genom åren, men inte läst dem. Det ska bli härligt att läsa annat än kommunala handlingar, säger Siw Gidlöf.

Det har varit en lång process. Under sommaren hade hon möjlighet att tänka mycket, det var då hon bestämde sig. Det var endast några partikollegor som fick veta något i förväg. Det blev en överraskning för de flesta.
– Det är bra tid att lämna över nu, mitt i mandatperioden. Och det känns bra, det ska bli skönt att fullt ut få bestämma över min vardag. Men jag har alltid haft roligt på jobbet, och vill passa på att tacka alla hammaröbor för alla bra samtal.

Nu startar en nomineringsprocess i partiet, och valberedningen tar fram förslag på efterträdare som kommunstyrelsen beslutar om den 14 november. Då kommer även datum för Siws avgång behandlas.

Siw vill inte skicka med något speciellt till sin efterträdare.
– Jag tror att den som kommer ersätta mig behöver finna sitt eget sätt att jobba. Men det är klart, det är otroligt viktigt med kontakten med hammaröborna. Hammaröborna ska självklart prioriteras högst.

Siw passar på att ge HammaröNytts fotograf Christine Holm en stor eloge vid fotograferingen också.
– Christine har tagit de överlägset bästa bilderna av mig genom åren.

Vi önskar Siw lycka till med vad hon än företar sig, och kanske får vi se några rader på vers i HammaröNytt framöver?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.