Ska vi byta leksaker med varann

Ligger det så mycket dyra, oanvända leksaker hemma att barnen drunknar i dem och tar det emot att köpa ännu mer grejer inför jul? Leksaksbytardagen på Mörmo gård den 1 december är ett både ekonomiskt och miljövänligt alternativ till hetsshoppingen.

– Och en liten bonus är att man får rensat hemma, säger initiativtagaren Anna Tväråna.

 

Den 1 december mellan klockan 10.00 och 14.00 är det leksaksbytardag på Mörmo gård och hela veckan innan, vecka 48, kan man lämna in saker. Tanken är att de som har en massa leksaker som bara samlar damm ska kunna byta bort eller bara bli av med.

– Det blir en lösning på många sätt, säger Anna Tväråna. Vi lever i ett konsumtionssamhälle och vi köper och köper och köper. Med en leksaksbytardag så blir det lite snällare mot plånböckerna och miljön. Man behöver inte köpa nytt, det kan vara nygammalt också.

Under själva dagen kan vem som helst komma och hämta upp tre leksaker per person, även om man inte själv har lämnat något, och ett eventuellt överskott på leksaker kommer att skänkas till Röda korset. Anna hoppas också på en fortsättning.

– Förhoppningen är att göra det här varje år runt jul om det slår väl ut, säger hon. Och Hammarö är en superkommun att göra det här i, det är ju både en miljö- och barnkommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.