Skogen och sjöar, skatter att ösa ur

Visste du att sjutton procent av Sveriges yta består av blåbärsris? Det tycker jag är rätt mycket. Om man då tänker att detta ris ger cirka 250 000 ton blåbär blir det en hisnande siffra. Eller hur? Det är visst bara fem procent av dessa nyttobär som tas tillvara. Det är inte mycket. Det är bara att gå ut och plocka, det lär räcka till oss alla. Och tänk vilka hälsoeffekter du får på köpet när du vistas i skogen.

Sprängfyllda med mineraler och spårämnen ska tydligen skogens guld, kantarellen, ha. Inte konstigt att det då är så svårt att hitta denna gyllene delikatess de gånger man försöker. Alla svampfantaster har sina egna ställen som de håller hårt i. Nåde den som kommer nära. Man får försöka komma ut och hitta egna ställen helt enkelt. Men det är svårt, jag har nog inte de där svampögonen som krävs. Kan ju vara så att jag har för stort fokus på att inte stöta på orm. Men svamp är gott och ja, några försök till att fylla på förråden ska göras under sommaren.

Nu längtar jag efter semestern. Njuta av livet liksom. Jag vill ut på sjön och känna vindarna virvla i håret. Bada från båten och kanske fiska lite grann. Om man då får en abborre, eller två, som sedan steks i smör och äts på knäckemacka då kan man väl säga att man fått ha en riktigt underbar sommar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.