Skoghalls centrum blir mer hjärtsäkert

Sedan mitten av december finns en hjärtstartare uppsatt på ICA Supermarket Skoghall. Bakom initiativet står Skoghall Hammarö Centrumförening som delat kostnaden med Hammarö kommun, ICA Supermarket Skoghall och Röda korset.

Skoghall Hammarö Centrumförening är ett samarbete mellan kommunen, fastighetsägarna i centrala Skoghall samt ett 25-tal företagare på Hammarö, i huvudsak handlare med verksamhet i Skoghalls centrum.

– Sedan en tid tillbaka har Hammarö kommun hjärtstartare utplacerade vid ett antal av sina anläggningar. Men det fanns ingen i centrum. Därför tog vi i centrumföreningen initiativet att köpa in en egen, berättar Urban Svensson, representant för Skoghall Hammarö Centrumförening och handlare vid ICA Supermarket Skoghall.

Placeringen av hjärtstartaren; nära entrén på ICA, är strategisk.

– Vi är den butik i centrum med längst öppettider, och har flest kunder.

Många av medlemmarna i centrumföreningen, och cirka hälften av ICA:s anställda, har utbildats i att hantera hjärtstartaren, och resterande ska gå utbildningen under nästa år.

– Skulle hjärtstartaren komma till användning, vilket jag innerligt hoppas inte kommer att ske, så vore jag oerhört stolt över att centrumföreningen och jag bidragit till att den köpts in. Det är kundvård, om något, säger Urban Svensson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.