SM-guld till Hammarö

Text: ANNIKA  Foto: KRISTINA SVENSSON

Daniel Halvarsson och tiken Mallekrafts Hejja tävlandes för Hammarö Brukshundsklubb blev svenska mästare vid Brukshunds-SM i Katrineholm helgen 24-25 augusti. Hejja är en Belgisk vallhund av typen Malinois. Hon är sju år och har varit hos Daniel sen hon var åtta veckor. Hon har haft två valpkullar som båda gav nio valpar per kull. Daniel och Hejja tränar tillsammans nästan dagligen. De tävlar i flera grenar men har specialiserat sig på grenen Sök. Där gäller det för hunden att hitta gömda personer ute i terräng.

   Denna SM-tävling hålls årligen och de ekipage som under året samlat ihop flest kvalpoäng under tidigare tävlingar under året deltar. 

– Detta var första gången vi lyckats kvala in till SM, berättar Daniel.

   Hejja och Daniel deltog mest för att skaffa sig rutin. Inför en publik på tusentals personer och andra hundar på banorna runt omkring gjorde paret en jätteprestation.

– Hejja gjorde sitt allra bästa, och när alla i klassen gjort sitt stod vi som segrare, berättar Daniel stolt. 

SM-vinnarna i respektive gren är nu uttagna till svenska landslaget och kommer delta i Nordiska Mästerskapet som arrangeras i Värnamo senare i år. 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “SM-guld till Hammarö

  1. Stort Grattis till Daniel och Hejja som efter SM guldet tävlat för svenska landslaget. På nordiska mästerskapen i Värnamo tog de guld med laget och ett individuellt brons!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.