Socialbostäderna kan dröja ett år

De planerade socialbostäderna kommer inte uppföras vid gamla badhuset, som tidigare sagts.

-Vi hade hoppats på en lösning innan vintern, nu blir det förhoppningsvis klart till nästa vinter, säger Staffan Åbjörn, vd vid Hammaröbostäder.

Det kommunala bostadsbolaget fick uppdraget att ta fram alternativt till bostäderna på Kolonin som ska rivas.

Förslaget att förlägga barackerna bakom det gamla badhuset kom från kommunens Miljö- och byggförvaltning. Hammaröbostäder hade för avsikt att söka byggnadslov för etableringen, med förhoppning om att det skulle beviljas innan sommarsemestern.

– Det kom in synpunkter från idrottsföreningarna, de ville inte ha den här typen av bostäder så nära sin verksamhet, förklarar Margareta Ivarsson (C), ordförande i socialnämnden som är tänkt att stå för hyreskontraktet.

Planerna på ersättningsbostäder har stött på patrull flera gånger. Enligt Staffan Åbjörn föreslogs ursprungligen ett område mellan Industri-leden och Spelvägen. När sedanplaceringen bakom det gamla badhuset inte längre var aktu-ell föreslogs en yta bakom kvarteret Lunden, mellan Lunnevi och Björkhagsgården. En ansökan om byggnadslov lämnades in, för att strax dras tillbaka då även denna placeringen ansågs opassande.

– Idag vet jag inte var vi står. Under tiden hoppas vi kunna riva åtminstone det röda huset på Kolonin som står tomt nu, säger Staffan Åbjörn.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.