Socialdemokraterna satsar stort på kyrkorna

Av kommunens cirka 15000 invånare är 12 246 medlemmar i Svenska kyrkan, och därigenom också Hammarö församling.

– Vi har ett gott förtroende och det måste vi bygga vidare på, menar Bo Öster, kyrkorådets ordförande som nu kraftsamlar till höstens kyrkoval.

Socialdemokraterna har åtnjutit väljarnas förtroende inom Hammarö församling sedan lång tid tillbaka.

– Det är vi uppriktigt stolta över, menar Bo Öster och nämner några exempel på vad partiet åstadkommit under de senaste åren.

– Vi har satsat väldigt offensivt, bland annat med renoveringen av Hammarö kyrka och omläggningen av taket på Skoghalls kyrka.

Nyligen installerades också en ny belysning i koret på Skoghalls kyrka.

– Vår församling kännetecknas mycket av sång och musik. Det är en underbar akustik i kyrkorummet och vi vill ge församlingsmedlemmarna möjlighet att uppleva stora arrangemang, säger Gunnar Törnqvist, kyrkofullmäktiges ordförande som också har en speciell förkärlek för området kring Hammarö kyrka och Hammars udde.

– Kyrkan och udden är ett stort utflyktsmål, och inte bara för hammaröborna. Här har vi ett stort ansvar, dels att hålla området fint men också att värna om kulturarvet. Besökare har passerat här på sin pilgrimsfärd sedan medeltiden, det är viktigt att berätta om. Här finns dessutom Värmlands näst största järnåldersgravfält.

Socialdemokraterna framhåller också det diakonala arbetet.

– Vi har bra barnverksamhet, men behöver erbjuda mer för ungdomarna. Det finns bland annat idéer om att erbjuda läxhjälp, kanske kan pensionärer eller arbetslösa hjälpa till? menar Louise Tikkanen.

Hammarö församling är en av kommunens största fastighetsägare. Och kommer så förbli, om Socialdemokraterna får fortsätta styra.

– Vi har totalt 108 arrenden på olika öar. Det är ett arv vi fått att förvalta och behålla. Vi har idéer om att ändra avtalen till att gälla tomter, med tiden har många stugor byggts om och det vore bra om det blev klargjort vilka ytor man har att förfoga över, säger Bo Öster.

sosse_artikelbild_webbad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.