SPF fyller 40 år

I år fyller SPF Hammarö 40 år. Från en blygsam start med en handfull medlemmar tar man nu steget in i medelåldern med ett bredare urval av verksamheter än någonsin.

Föreningens nuvarande ordförande är Rolf Kläppe.

– Min hustru spelade bridge och jag hängde på. Fast vi spelade aldrig tillsammans med varandra, det var säkrast så, berättar han med ett leende.

En av de riktigt stora verksamheterna är boule där föreningen utmärkt sig även på nationell nivå. Därtill kan man bland annat dansa, resa, lyssna på musik, få hjälp med sin dator eller läsplatta, släktforska samt studiecirkla i både läsande och skrivande. SPF verkar också politiskt med frågor som bland annat rättvisare beskattning och utbyggnad av fler trygghetsboenden.

SPF:s kanske viktigaste roll och uppgift är att motverka ensamheten och isoleringen som man kan drabbas av efter att yrkeslivet är avslutat.

Efter några år inom SPF Hammarö blev Rolf Kläppe tillfrågad om att bli föreningens ordförande 2008. Fem år senare avsade han sig ordförandeskapet i samband med att hustrun insjuknade i cancer. I december samma år gick hon bort.

– Robin Sundberg satt som ordförande i två år, men förra året blev jag tillfrågad igen, jag kände att jag hade mer att ge.

– Jag bor ute på Takene och åker normalt bara in till centrum för att handla. Genom SPF har jag träffat människor jag aldrig skulle ha träffat annars.

En förutsättning för verksamheten är att medlemmarnas olika kompetenser och erfarenheter tas tillvara. Men bara om man själv vill.

– Intresset för yrkeslivet brukar falna. Efter ett tag är det ingen som bryr sig om vad man jobbat med tidigare, det viktigaste är hur trevlig man är.

_DSC8050

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.