Sponsrade kassar till stöd för idrotten

Inför påskhelgen kunde man på Ica Skoghall köpa en sponsrad kasse för att gynna lokala idrottsföreningar. Idén kom från Helena Davidsson, aktiv inom Skoghalls bordtennisklubb, och under Skärtorsdagen fanns hon på plats på Ica tillsammans med ungdomar från fyra av öns idrottsklubbar.
– Jag tror att det är bra för barnen att få hjälpa till, säger hon.

Claudia Peyton och Amanda Davidsson från IFK Skoghalls damlag hjälper till att packa kassar.

Sponsrade kassar är ett koncept som, enligt Helena Davidsson, är ganska vanligt i Göteborgsområdet. När hon ville testa idén på Hammarö vände hon sig till Ica Skoghall för att höra efter om ett samarbete kunde vara intressant och icahandlaren Urban Svensson nappade direkt.
– Jag gillar ungdomsidrott och jag är själv engagerad i idrott och jag vet att det behövs pengar, säger han.

Hela idén går ut på att kunderna kan välja en kasse som har föreningsloggorna tryckta på ena sidan och som kostar en krona mer än en vanlig påse. Hela överskottet går sedan till de fyra föreningar som är med i projektet: IFK Skoghall dam, IFK Skoghall Herr, Skoghalls bordtennisklubb och Skoghalls innebandy. Dessutom hjälper ungdomar från föreningarna till att packa kassarna.
– Det här är ett lätt sätt för privatpersoner att kunna bidra, säger Urban Svensson.
– Jag tror att det är bra att barnen får se att de kan hjälpa till själva med att samla in pengar, säger Helena Davidsson. Och de får dessutom vara ute och prata med folk och vara artiga.
Både Helena och Urban menar att det förmodligen kommer att bli fler sponsrade kassar kring andra storhelger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.