Status Quo

Text: LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE

Så kom den då till slut – sommaren. Och som den kom! Våren hann inte mer än landa innan försommaren petade bort den. Men jag klagar verkligen inte. Vi behöver detta efter den långa, mörka och kalla vintern.

Med sommaren kommer också utländska arbetslag som åker runt och erbjuder billiga tjänst-er till villaägare. Dessa kommer ofta från England eller Irland och är så kallade resandefolk och ska inte förknippas med stöldligor från öst. Resandefolket kommer från dom brittiska öarna och det är naturligt att dom använder engelskregistrerade bilar. De erbjuder allt från asfaltering och omläggning av tak till andra mer suspekta arbeten. De offerter som ges kan verka billiga, men i slutändan blir det sällan det. Vem ska du vända dig till när arbetet inte blivit gjort som utlovat och slut-kostnaden skenat iväg? Och någon garanti på arbetet lär du inte få. Många gånger kräver de förskottsbetalning och då återkommer de sällan. Så jag ber er, ta inte de här erbjudandena. Ring gärna oss på polisen om ni får påhälsning av dem. 

Läget här på Hammarö är fortfarande lugnt. Det är småbrott som stölder som dominerar. Något som däremot sticker ut är att det under en vecka stals sex båtar i vårt område. Två av dem var från Hammarö och de övriga från Karlstad. Buset har stulit båtarna, monterat bort motorerna och släppt båtarna flytande fritt på Vänern. Totalt har tio båtmotorer försvunnit
under maj. De verkar ha förkärlek för japanska motorer. Vi har skäl att tro att det är stöldligor, troligtvis öststatare som kommer i engelskreggade bilar. I och med att England inte är med i EU blir det svårare för polisen att kontrollera ägandeskapet. Ser du bilar i ditt bostadsområde som beter sig konstigt så ring gärna oss och berätta. Då har vi möjlighet att sätta in åtgärder i tid.

Sommartider. Semestertider. Nu tar jag några veckor ledigt från mitt skrivande här i HammaröNytt och återkommer i höst igen. Till dess…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.