Stölder, inbrott och viltolyckor

Text: LENNART HYNYNEN

Som vanligt har det varit lugnt på Hammarö. Och så vill vi självklart att det ska fortsätta. Håll koll på din bostad och din båt och gör det svårt för tjuven.

Statistiskt sett ökar antalet båtmotorstölder nu på hösten. Tänkbara anledningar är att det är dålig tillsyn så här års, semestern är över och båten är inte upptagen än. Att det blir mörkare spelar säkert också in. Så glöm inte titta till din båt. Vi ser även en hel del stölder ur båtar, gps:er, fiskeutrustning och annat försvinner. Så plocka ur båten själv innan tjuven gör det.

Vår nya satsning på Facebook hittar du om du söker på Polisen Båtsamverkan Bergslagen. Där får du som båtägare mycket information som kan hjälpa.

Inbrott i bostäder är inte så vanligt tack och lov. Vi har haft några inbrott i fritidshus senaste månaden. Se till att inte ha stöldbegärlig egendom som syns utifrån. Dra för persiennerna, det är tillfället som gör tjuven ofta.

Var försiktig i trafiken också. Vi hade åtta stycken viltolyckor i september. Jaktsäsongen har startat, vilket gör att vilt rör sig mer nu än annars.

Och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.