Stor uppslutning när Sportryttarsällskapet anordnade hopptävling

Helgen den 21-22 juli anordnade Sportryttarsällskapet på Hammarö tävling i hästhoppning. 237 starter var anmälda till tävlingarna som hölls på Equality Lines anläggning i Hästviken och Felicia Höglund, arrangör och ledamot för ungdomssektionen i Sprtryttarsällskapet, var nöjd med dagarna.
– Det gick jättebra, folk var jättenöjda och det var fint väder, säger hon.


Under helgen hölls både lokala och regionala tävlingar och flera ryttare hade kommit från andra delar av Sverige för att delta. Bland de utifrånkommande fanns bland andra Stina Lilje, SM-medaljör, som tävlar för klubben Jump Club i Arboga.
– Hon hade med sig fem hästar, säger Felicia. Hon tävlar i högre klasser i Sverige och nu hade hon med sig yngre hästar som hon tävlade med.
Även många lokala ryttare deltog och Fredrik Hasselberg från Hammarö Ryttarförening tog hem segern på höjden 1,10.

Hammarö Ryttarförening har funnits sedan den 5 juli 2006 och Felicia, som har varit med från starten, säger att klubben har haft problem med medlemsbortfall under några år.
– Vi har runt 40 medlemmar nu, säger hon. Det har varit lite svårt att få ihop allt eftersom folk har hoppat av, men det funkade bra nu. Och vi får många placeringar i vår klubb, jag var själv placerad i nästan alla mina starter.
Hon säger också att grundtanken med klubben är att så många som möjlighet ska kunna utveckla sitt tävlingintresse.
– Vi vill ge möjligheten att låta ryttare tävla och träna, säger hon.

Foto: Felicia Höglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.