Storseger för Hammarö Fotboll – Hammarös nya fotbollsklubb gick ut starkt i premiärmatchen

Det blev en jätteseger för Hammarö Fotboll i lagets allra första match, med 7-0 mot Nor IK. Lagets grundare, Alexander Makrygiannis, berättade dock innan matchen att man ser framtiden an med försiktig optimism.
– Vi är måna om att vi tar en match i taget, vi är realistiska och försöker leva i nuet, säger han.

Alexander Makrygiannis och Tim Bergman. Foto: Fredrik af Jochnick

Hammarö Fotboll är en helt ny klubb och lördagen den 5 maj spelade – och vann – laget sin allra första match på Mörmons IP. Initiativtagarna och grundarna heter Alexander Makrygiannis och Tim Bergman, båda före detta FBK-spelare och båda med rötterna i Hammarö.
– Idén till en fotbollsklubb på Hammarö startade egentligen för många år sedan och nu i november konkretiserades våra idéer, säger Alexander. Det är en mixad kompott från Hammarö och Karlstad i spelartruppen, men styrelsen kommer från Hammarö.
Förutom Alexander och Tim består styrelsen av Sammy Makrygiannis samt Leif Bergman. När det kommer till spelartruppen säger Alexander att man har varit försiktig med att värva spelare.
– Det har varit ett väldigt stort intresse och många som har provspelat. Men vi vill inte rycka till oss spelare från andra klubbar, de vi har är spelare som har sökt sig till oss. Vi är omkring 25 stycken och det är en bred och kompetent trupp.

Slutresultat: 7-0 till hemmalaget. Foto: Fredrik af Jochnick

Enligt Alexander har det varit lite av en dröm att få starta ett lag på Hammarö och då framförallt på den östra delen.
– Det är ju Skoghall som är alternativet annars, säger han. Vi önskar ju att vi nån dag får ha vår bas på östra Hammarö. Om man ser på Värmland så är det Hammarö som växer snabbast och rent demografiskt så är det den östra sidan av ön som växer mest. Vi har som mål en fungerande och välmående verksamhet här.
Och målet i laget är att avancera.
– Ser man på de ambitioner som finns i klubben så vill vi ju naturligtvis uppåt, säger Alexander.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.