Strössel på Hammarö

Den 6 juni firades nationaldagen på Hammarö med ett digert program. Under hela dagen kunde man besöka och delta i olika aktiviteter runt om på ön och firandet avslutades i Folkets park med ett framförande av bröderna Rongedal.

Precis som förra året firades 2012 års upplaga av nationaldagen på Hammarö med evenemanget Strössel. Dagen var fullbokad med olika programpunkter över hela kommunen och klockan 11.00 inleddes firandet med ett framförande av Skoghalls musikkår på scenen i centrum. Därefter tog kommunfullmäktiges ordförande, Björn Hörgren (M), till orda och höll ett nationaldagstal om instiftandet av svenska flaggans dag som helgdag och de demokratiska principer som de Nordiska länderna bygger på.
– Låt oss därför tilsammans värna dessa värden då vi i dag högtidhåller vår nationaldag, avslutade han.

I övrigt bjöd dagen på olika aktiviteter för de flesta åldrar. Kulturskolan stod för flera programpunkter, både med ett framträdande av rockbandet Make some noise och med en dansuppvisning i Folkets park. Röda korset anordnade lotterier och tipspromenad där vinsterna var tavlor skänkta av Hammarökonstnärer och i centrum bjöds allmänheten in till rullstolsrace för att känna på vardagen för handikappade.
Dagen avslutades i Folkets park där tvillingarna Rongedal bjöd på ett bejublat framförande med både eget material och blandade covers.

One thought on “Strössel på Hammarö”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.