Student, alkohol och moppar

Får man köra moped på cykelvägar? Får man dricka alkohol på allmän plats överallt? Och är det fortfarande lungt på Hammarö?

När du läser detta har våra ungdomar precis fått sommarlov. Skolavslutningen har inneburit mångas debut med att dricka alkohol. Kanske fick du frågan på Systembolaget när du skulle köpa den där lilla champagneflaskan, om den var till någon minderårig. Det är nämligen en nyhet att man redan där ska få en chans att tänka till över vem man tänker ge alkohol till. Är man under 20 år får man nämligen inte inneha alkohol. Inte ens i ett snöre runt halsen på sin student. Och oavsett ålder får man inte dricka alkohol på vissa platser. Här på Hammarö får man inte dricka inom om-rådet som avgränsas i söder och öster av Bruksgatan och Mörmovägen, i väster och norr av Badhusgatan, Spelvägen och en linje i dess förlängning i cykelbanan till Mörmovägen. Man får heller inte dricka alkohol på Lillängstorget, Mörmo IP, Lunnevi IP, Ishallen, Mörmohallen och Hammarhallen. Detta gäller året om, för alla.

Jag fick ett brev från en hammaröbo angående mopedåkning på cykelbanor. Det finns två olika sorters mopeder, Klass I och Klass II. Klass I får köra i 45 km/h och får inte framföras på cykelbanor. Klass II får man köra i max 25 km/h, och dessa får faktiskt framföras på cykelbanor. Så det beror på vilken klassning mopeden har. Tipsa oss gärna nästa gång du ser en moped på cykelbanor, förhoppningsvis har vi möjlighet att stoppa de som kör där olovligen.

När det gäller brottslighet på Hammarö så har det till och med minskat sedan senast. Antal skadegörelse och tillgreppsvåld (stölder t. ex.) uppgick till 25 st. Vi har ett narkotikabrott, tre trafikförseelser och noll våldsbrott. Jag hoppas vi fortsätter så och kan njuta av sommaren.

Och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.