Swenströmskas bacceria

Text: ANNIKA  Foto: CHRISTINE

Vi hälsar på hos den nyöppnade baccerian på Nogård och doften av nybakat kittlar våra näsor långt innan vi kliver in.

Baccerian är en kombination av bageri och pizzeria. Här inne hittar vi paret Moa Näsström och Mattias Svensson som med baccerian öppnat upp sin tredje verksamhet på kort tid. Sedan tidigare har de Swenströmskas Stenungsbageri på Östra Torggatan och kaffebaren i galleria Duvan i Karlstad. Och det är på samma grundidé som de nu startat på Nolgård. De är två personer med mångårig erfarenhet från bageribranschen. Mattias är bagare och konditor, och tillsammans med Moa, utbildad inom turism och service utgör de ett kunnigt och proffsigt team. Att de dessutom har roligt ihop märks på den härliga positiva andan i butiken.

– Vi lägger stor vikt vid själva hantverket och på råvarorna som ska vara ekologiska. Hos oss ska du alltid hitta det bästa av bröd, bullar och bakverk. Och från och med nu även pizza, berättar Moa.

– Pizzan görs på en surdegsbotten som fått jäsa i två dygn, och toppingarna är av högsta kvalitet. Stenugnen som pizzorna bakas i har vi köpt i Napoli och den gräddar pizzorna i 450-470 grader, vilket gör att man får samma upplevelse som om ugnen vore vedeldad, berättar Moa.

För dagen serveras pizza ons-dag till söndag och bröd kan köpas i butiken dagligen.

Här ses goda nybakade surdegsbaguetter.

 

Moa säljer med ett leende på sina läppar.

Mattias och Moa. Affärspartners och äkta makar. Att de trivs ihop märks tydligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.