Ta det lugnt i trafiken!

En månad har gått och det har varit väldigt lugnt i Hammarö kommun.

_dsc2438

Någon större brottslighet har det inte varit förutom de vanliga mängdbrotten som stölder i butik, cykelstölder samt skadegörelser. Det jag vill flagga för i den här krönikan är viltolyckor.
På Hammarö har det anmälts 52 rådjursolyckor och fyra älgolyckor hittills i år. Min uppmaning till bilister på Hammarö är att lätta på gasen när ni kör i gryning och när kvällsmörkret infaller. Viltet söker sig upp på vägar för att slicka i sig salt eller för att ta sig över.
Om olyckan skulle vara framme så var noga med att markera platsen med en viltremsa (finns att hämta på alla polisstationer) eller annat föremål som tydligt kan ses. Vid samtliga viltolyckor kallar vi på eftersöksjägare som spårar och eventuellt avlivar skadat vilt. Därför är det viktigt att markera platsen så hen vet var spårningen ska börja.
Det är anmälningsskyldighet till polis om man kör på björn, varg, järv, lodjur, älg, hjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn. Om man inte anmäler en viltolycka till polisen riskerar man böter.

SOM MÅNGA VET finns Bandidos på Hammarö. För ett par veckor sedan hade de en fest för blivande medlemmar. ”Niken”, insatsstyrkan, fanns på plats och gjorde bland annat fordonskontroller. En person greps i samband med detta.

VI TITTAR JUST nu på riktlinjer angående båtsamverkan. Detta har genomförst med gott resultat på andra orter, och nu ser vi fram emot att genomföra detta på Hammarö. Förhoppningsvis är vi igång efter nyår.

JUST NU LÄNGTAR jag efter sol och värme och råder bot på detta genom att resa till i Mexico i början av nästa år. Förutom våra besök i Norrland varje sommar, då jag får fiska och vandra, vill min sambo åka till
varmare platser under vinter-halvåret. Och jag är inte speciellt svårövertalad…

Ha det nu så gott, och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.