Ta kontroll

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Jag har tidigare nämnt att det är väldigt trevligt att vara kommunpolis här på Hammarö. Det är en lugn och trygg plats att bo och verka i. Men tyvärr händer även här saker som gör mig riktigt förbannad, som all den skadegörelse som skett den senaste tiden. 

Sedan i början av februari har det kommit in elva anmälningar om kraschade fönster på skolor och andra kommunala byggnader, och innan det skadegörelse som drabbat privatpersoner. Den eller de som gör detta måste ta sig en riktig funderare på konsekvenserna av sitt agerande. För all den här skadegörelsen kostar stora pengar som behövs till bättre ändamål.

Jag är helt säker på att det finns personer som vet vem eller vilka som gjort det här. Vi tar gärna emot tips så vi kan få en lösning. Tips kan lämnas anonymt via polisens webbplats, du kan även ringa 114 14 eller besöka vårt mobila poliskontor. Men är det ett pågående brott så ringer du 112.

I övrigt så är det inga andra direkta brottstrender eller fenomen som drabbar kommunen just nu. Du kanske har lagt märke till att vi haft mer trafikkontroller än vanligt och det beror på att vi haft lite extra fokus på detta område under några veckor. Jag vet att det är många som har åsikter och tips att lämna gällande just trafikrelaterad brottslighet och du vet var du hör av dig om så är fallet.

Jag vill även vända mig till dig som förälder att vara synlig och närvarande i ditt barns vardag. Kanske extra mycket just nu när vi har så mycket oroligheter runt omkring oss. Lär gärna känna ditt barns kompisar och dennes föräldrar. Och alla vuxna kan hjälpa till genom att ta en sen kvällspromenad och gå på de ställen där ungdomsgäng brukar hänga. Man ska inte underskatta den sociala kontrollen som föräldrar på stan innebär. Även om vissa kanske tycker det är jobbigt så tror jag nog de flesta känner en viss trygghet.

Nu ligger vi i en mellantid innan värmen kommer på allvar och utomhuslivet tar fart ordentligt. Grillarna ska plockas fram och båtarna sjösätts. Härliga tider! Själv väntar jag på att all den snö som ligger på tomten ska smälta bort. Och att bygglovet går igenom så jag kan börja bygga ut garaget där hemma.

TA HAND OM VARANDRA!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.