Tack för tips!

Text: Lennart Hynynen  Foto: Christine

Vandalismen på östra sidan av ön har minskat, och det är som vanligt väldigt lite för oss att göra på Hammarö.

Jag vill börja med att tacka för alla tips gällande vandaliseringen av busskurerna, vi har fått uppslag att arbeta vidare med. Men vi behöver fler tips, vi har inte lyckats ringa in den eller de skyldiga ännu. Hittills har 16 stycken busskurer blivit sönderslagna, men det verkar som det har upphört. Nu har vi även skadegörelse på fordon vid Hammarlunden att reda ut. Tveka inte att höra av dig om du har någon information. 

Dieselstölderna fortsätter, och inte bara här. Jag vill påminna om att det även är straffbart att köpa stulen diesel, det är häleri och leder till böter eller fängelse. 

I övrigt har vi som vanligt haft väldigt lite att göra här på Hammarö. Det är några stölder i källare, ringa stölder (kallades snatteri förr), smitning, parkeringsskada och någon skadegörelse. En person har gripits med ett olagligt vapen. Han hade ett vapen han inte hade licens för, vilket är grovt vapenbrott. 

Vishingfallen har minskat, vi ser en nedåtgående tendens. Men det pågår fortfarande, vi har vissa enstaka fall men inte i samma omfattning som tidigare.  

Nu har även Skoghallsådrans båtförening gått med i Båtsamverkan. Under förra året stals inte en enda båtmotor bland de föreningar som är med i Båt-samverkan. Se över din båt och stöldmärk den, ta kontakt med ditt försäkringsbolag så hjälper de dig. Det är även bra att stöldmärka sin cykel.

Nu ser jag mycket fram emot fiskesäsongen. Nästa månad åker jag på min årliga fisketur till Nordnorge för att dra upp torsk och hälleflundra. Jag hoppas på att slå mitt rekord på en hälleflundra på 48 kilo. Men får jag en sån stor igen kommer jag bara ta ett kort och sen släppa tillbaka den. Det är bättre att den får göra fler hälleflundror, köttet blir lite träigt när de blir så stora.

Be careful out there!

Lennart   

2 thoughts on “Tack för tips!

 1. Hej!
  Jag vill bara säja att ni gör ett jättebra jobb! Jag bor inte på Hammarö, men har bekanta där. Bor på Rud i Karlstad. Där hade vi samma typ av vandalisering av busskurar för ett antal år sedan. Där lyckades man så småningom fånga in ett antal tonåringar, som tydligen inte hade så många celler där uppe. Dom förstod inte vilka stora kostnader som gick till spillo fullständigt i onödan. Jag hoppas verkligen att ni finner dom som gör så totalt onödiga brott. Sånt hör inte hemma i vårt samhälle.

  1. Tack för din kommentar, Björn!
   Ja, de har tagit tag i detta i tid här på öa. Vi håller tummarna för att polisen inte behöver hit i detta ärende igen.
   //Kicki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.