Taklagsfest på trygghetsboendet

I höst står Trygghetsboendet vid Lillängshamnen inflyttningsklart. Men redan i slutet av mars kunde hyresgästerna få en smygtitt.

I skrivande stund är fem lägenheter av totalt 30 lediga. Men knappast länge till.

– Det har varit ett väldigt tryck, bekräftar Staffan Åbjörn, vd för Hammaröbostäder.

Boendet är öronmärkt för hyresgäster som är äldre än 70 år.

– Trygghetsboende kan sägas vara ett utvidgat begrepp från äldreboende där ett speciellt fokus har lagt på tillgänglighetsaspekten och den fysiska utformningen av bostaden. Bland annat är hallen lite större än vanligt och likaså ett av sovrummen, berättar Staffan Åbjörn.

Samtliga lägenheter är också utrustade med inglasade balkonger med utsikt över Vänern. I bottenplan finns ett stort gemensamhetsutrymme för sociala aktiviteter och gemensamma måltider. Av den totala byggkostnaden på cirka 65 miljoner utgår ett statligt investeringsstöd på 4 miljoner.

– Hyrorna är normala för vara nyproduktion, men man får så mycket mer här. Det finns bland annat en övernattningslägenhet, säger Staffan Åbjörn som inte utesluter att man bygger fler, liknade boenden i framtiden.

-Den enda negativa invändningen vi har fått är att det är lite långt från centrum. Men det här läget är så pass attraktivt att vi hoppas att det ska väga över.

trygghetsboende1

trygghetsboende2

trygghetsboende3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.