Tänk att lite bajs kan uppröra så

Höjd skatt från första januari och alla utgifter som kommunen har, har granskats under lupp. Här ska det sparas så mycket som det bara går. Vi som bor här på Hammarö kommer naturligtvis känna av det på olika sätt. En besparingsåtgärd är att alla hundlatrinerna som funnits runt omring på ön nu är nedplockade. Och det verkar vara väldigt upprörande för en del. I en tråd på ett av våra sociala medier hotas det om att nu ska bajset minsann få ligga kvar. What? Den som är ute och rastar sin hund måste ta upp bajset efter jycken redan idag. Det blir liksom ingen skillnad där. Skillnaden är att man nu måste bära med sig påsen hem till sin egen eller en allmän soptunna. Det verkar vara lika jobbigt som att springa ett helt maratonlopp för vissa. 

Nej, jag tycker personligen att det finns värre saker att vara upprörd över än att bära hem en påse. 

Sen behöver man inte se allt i bedrövelsens tecken heller. Våren är på ingång. Ljuset vänder åter. De dagar solen lyser skiner den in genom fönster som borde tvättats för länge sen. Dammråttorna lurar i varje vrå och det är för mig mer upprörande än att hundlatrinerna tagits bort.

One thought on “Tänk att lite bajs kan uppröra så”

  1. Jag hoppas att upprördheten beror på att kommunen inför åtgärder som inte har någon större effekt och släpper igenom beslut som är dyra och felaktiga. Ett bra exempel är att man bygger uppe Götetorpsvägen skola några hundra meter från annat låg och mellanstadium.
    Man silar mygg och sväljer kameler!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.