Tar över stafettpinnen

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Jag heter Anders von Wachenfeldt och har efter-trätt Lennart Hynynen som kommunpolis. Jag ser uppdraget som mycket viktigt och det är en klar fördel att få möjlighet att nå ut till er via Hammarönytt. 

Jag har hunnit jobba 15 år inom polisen och startade i Stockholms södra förorter som utryckningspolis. De senaste åren har jag jobbat med förundersökningsledning gällande ekonomisk brottslighet. Därav har jag både kunskap och intresse kring att förebygga det ökande antalet bedrägerier där tyvärr många äldre blir drabbade.   

Jag ser fram emot att hålla er uppdaterade, informerade och samtidigt jobba brottsförebyggande för en tryggare vardag i Hammarö kommun.

Precis som Lennart kommer jag berätta om vad som hänt här senaste månaden, vad vi kan tänkas se framåt, påminna om viktiga saker och berätta om polisarbete i stort. Jag har nu tittat på statistik från 1 december fram till trettondagsafton och då har det varit lugnt här på Hammarö. Ett par saker stack ut, en tragisk incident där en ung kille förlorade livet vilket inte utreds inom polisen som ett brott. Och så har vi haft skadegörelse på några motorfordon. De kan inte sättas i samband med varandra, inget tidsmässigt sammanhang och inte på samma gata. Så vi kan inte säga att det är ett fenomen. Vi går inte ut med några teorier och vi har inga misstankar i dagsläget.   

Hammaröbor – ni är våra ögon och öron. Utan er skulle vi inte kunna lösa många brott. Ring oss när ni ser och hör något misstänkt, även om inget brott begåtts. Tips kan ge oss en riktning och tillsammans med andra tips lägger vi ett pussel och förhoppningsvis kan lösa eller förhindra brott. 

114 14 ringer du när det inte är pågående brott. Det går även att lämna tips via polisen.se. Titta efter ikonen med ett öga och texten ”Jag har sett eller hört något”. Det går bra att vara anonym. 

TA HAND OM VARANDRA!

// Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.