Tassemârten

Text och foto: KRISTINA 

Tassemârten arrangeras av Centrumföreningen, en medlemsstyrd förening där många av handlarna i centrum ingår. 

Årets tassemârten har fått både ris och ros. Fredagen blev väldigt lyckad med många knallar och aktiviteter och det var fint väder hela dagen. Lördagen däremot var det väldigt dåligt väder och många knallar packade inte ens upp. Den uppblåsbara hinderbanan fick av säkerhetsskäl inte användas. 

   Att antalet knallar har minskat genom åren kan nog bland annat förklaras med krav på kassasystem vilket har minskat antalet knallar över lag. 

   När det gäller marknadens inriktning vill föreningen kunna erbjuda något för alla åldersgrupper.

– Vi har en begränsad budget och vi får noga överväga vad vi väljer att lägga pengarna på, berättar Magnus Moberg, ordförande i Centrumföreningen. Jag tycker vi har fått en ganska bra spridning på aktiviteter och underhållning för att locka de flesta åldergrupper, men vädret rår vi tyvärr inte på, fortsätter Magnus. 

Centrumföreningen arrangerar även Hammarös julmarknad Tomtens dag samt två mindre arrangemang, Våryran och Höstlôv. Dessa fyra arrangemang bekostas helt av medlemsavgifterna samt en summa från kommunen. 

– Vi har även ett medlemstapp vilket självklart märks i kassan. Alla aktiviteter är gratis för besökarna, och det är så vi vill ha det, alla ska kunna roa sig oavsett ekonomi på våra arrangemang, fortsätter Magnus.

   Några kvällsaktiviteter har föreningen inga planer på.

– Det är en stor apparat med tillstånd och vakter, så vi har valt att inte genomföra detta. Det finns möjligheter i centrum om man vill ta sig ett glas ändå, säger Magnus.

Örjan Ekängen hyrs in för att ordna allt det praktiska kring Tassemârten. Detta både för att det saknas tillräcklig kunskap inom föreningen samt att det tar väldigt mycket tid, vilket handlarna inte har. 

– Jag kallas för marknadsgeneralen ibland, men jag bestämmer ingenting utan utför det som föreningen ber mig om. Har man synpunkter på marknaden är det Magnus man kan kontakta, berättar Örjan. 

– Vi tar gärna emot idéer och synpunkter. Maila mig så tittar vi på det. Vi kommer ha ett möte 4 september kl. 8:30 här på Folkets Hus där vi ska diskutera bland annat Tassemârten och Tomtens dag. Kom gärna dit och berätta för oss vad ni tycker och vill, avslutar Magnus.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.