Tillfällig förskola på Sätter

Allt fler barn befolkar Hammarö. Och därmed ökar behovet av förskoleavdelningar. Kommunens bildningsnämnd har nu lagt ett förslag på såväl tillfällig som långsiktig lösning.

Det finns en uttalad politisk vilja att minska antalet barn per förskoleavdelning i kommunen. Enligt siffror från kommunen har verksamheten varit som högst belastad under vårterminen med i snitt 19,1 barn per avdelning. Detta är i sig en liten minskning jämfört med föregående år. Men inför november månad ser man en avsevärd ökning jämfört med samma tidpunkt föregående år, i reda siffror 45 fler barn. En ytterligare jämförelse påvisar tendensen: i snitt 17,3 barn per avdelning hösten 2012 mot beräknade 18,1 barn per avdelning under hösten.

– Det är ett högst angenämt problem att få in fler barn, men vi måste ta fram en lösning och det snabbt, menar Agneta Finell, utvecklingsledare för förskolan inom bildningsförvaltningen.

Förslaget som inom kort är tänkt att klubbas igenom består i att det inrättas två tillfälliga förskoleavdelningar på Vårstigen på Sätterstrand. Tanken är att starta igång verksamheten redan våren 2014 samt öppna ytterligare en eller två avdelningar till våren 2015.

– En av lokalerna har tidigare används för förskoleverksamhet, förklarar Agneta Finell.

Förslaget på en mer permanent lösning bygger på att bygga en helt ny förskola i närheten av nya Bärsta skola som då är tänkt att tas i bruk till vårterminen 2016. Samtidigt ska de tillfälliga avdelningarna avvecklas, enligt förslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.