Tina Thörner lockade rekordpublik

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE, PRIVAT

Nyföretagarcentrum Hammarö genomför under 2018 och 2019 ett EU-finansierat projekt med medel från Leader Närheten. Först ut var en föreläsning med Tina Thörner på Folkets Hus Skoghall. 

Syftet med projektet är att nystartade företag ska få bättre förutsättningar att bli lönsamma och hållbara i sitt företagande.

– Vi vill även stärka nätverkandet bland företagare på Hammarö och Karlstad med omnejd, berättar Per-Arne Olofsson, rådgivare på Nyföretagarcentrum Hammarö.

En rad workshops kommer genomföras för att öka kunskapen och ge företagare möjlighet att nätverka.

– Ja, det handlar om marknadsföring, försäljning, ekonomi- och lönsamhetsstyrning samt digitalisering. Och alla workshops kommer vara en blandning av teori och praktiska övningar, korta föreläsningar, grupparbeten och så vidare, berättar Per-Arne.

– Alla företagare som startat inom tre år är välkomna, och alla aktiviteter är kostnadsfria, fotsätter Per-Arne.

Inspirationsföreläsningar och nätverksträffar planeras också. En föreläsning har redan genomförts, då Tina Thörner, en av världens bästa kartläsare inom rally, gästade Skoghall i början av februari.

– Det var en helt fantastisk kväll tycker jag, berättar Per-Arne. Och det blev fullsatt. Ingen annan föreläsning har någonsin dragit så många åhörare, fortsätter han.

Energiknippet Tina Thörner gav en inspirationsföreläsning om att vara entreprenör. Hon la stor vikt till att våga, att lära sig och att ta hjälp. Och att verkligen ta hand om sig själv, både till kropp och knopp, för att ge sig själv de bästa förutsättningarna för att möta utmaningar. För utmaningar kommer utan tvekan.

– Jag brukar räkna med tio motstånd till varje framgång, berättar Tina Thörner. Om jag kan vara den bästa Tina Thörner som finns genom att utvecklas, förädlas, finjusteras, formas över tid, hålla toppklass och inte förlora momentum både fysiskt och mentalt, då kan jag inte göra mer. Att ha en stor tilltro till mig själv är ett måste. Alla borde ta reda på sitt ”varför”, sitt mål och mening. Och sen tydliggöra detta. Skriv ut och sätt på kylen så hela familjen kan se. Gör sen en karta, en personlig plan för hur du tar dig dit. Sen är det bara att köra, skrattar Tina Thörner.

Föreläsningen VAR energifylld, Tina sprudlade när hon berättade om sitt liv, sina tankar och idéer och alla projekt hon varit del av. Hon lockade fram många skratt med sina anekdoter och frågor rakt på sak.

Tina Thörner med delar av styrelsen i Nyföretagarcentrum Hammarö. Från vänster: Maria Larssn, Anna-Karin Murray, Jörgen Mälargård, Thomas Olsson, Ulf Gribäck, Per Aspengren, Tina Thörner, Per-Arne Olofsson, Pernilla Uddh och Christine Holm.

Nedan följer bilder från föreläsningen som var helt fullsatt. 

Per-Arne Olofsson från Nyföretagarcentrum.

Blommor till dagens föreläsare och en kram från Per Aspengren.

Engagerad talare.

x

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.