Tomtar i kiosken

Två helt nya cirkulationsplatser på Lövnäsleden. Ja, alltså rondeller som de flesta säger. Fem stycken får jag numera ta mig igenom när jag åker vanliga vägen till jobbet. Det är sällan jag ser någon köra korrekt, så här kommer en liten snabb förklaring. Blinka dig ut. Kommer du bara ihåg det så har du kommit långt. Vill du imponera lite kan du blinka när du kör in i cirkulationsplatsen också. Men inte om du ska rakt. Tänk att det är en vanlig korsning. Ska du höger i rondellen blinkar du höger när du kör in. Ska du vänster blinkar du vänster när du kör in. Och alltid blinka höger strax innan du ska ur. Enkelt.

Tar jag den andra vägen till jobbet blir det noll rondeller men ungefär 17 mil 40-väg. Ja, jag överdriver. Har jag tur får jag en glimt av en återuppstånden Stålmannen eller en tomte i en telefonkiosk. Frustrerande att köra så sakta, men jag utgår från att det finns anledningar till denna tortyrliknande krypkörning. Kanske rör sig många skolbarn där, kanske har det skett många olyckor. Det är bara att acceptera. 

// Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.