Trygghetsvandrarna nu förening

Text: KRISTINA 

I november 2020 registrerades Trygghetsvandrarna som ideell förening. 

Att de nu är en registrerad förening innebär att de bland annat kan söka bidrag, ha ett medlemsregister och telefon-abonnemang. 

– Vi har nu ett nummer man kan ringa dygnet runt. Plus att man kan kontakta oss via Snapchat och Instagram, berättar Anna Persson som hälsar att de gärna tar emot tips om var de ska röra sig mer. Och att alla som kontaktar Trygghetsvandrarna får vara anonyma.  

 Föreningen samarbetar nu med Räddningstjänsten, Svenska kyrkan, Hammarö kommun och diverse lokala företag. Dessutom har ett nytt samarbete inletts, med ett UF-företag som säljer en ny sorts försvarsspray. Den är utrustad med GPS och ringer upp fem själv valda kontakter vid användning.

– Den är självklart helt laglig. Sprayen är av mentol som inte är skadlig men ger ett starkt obehag. Medlemmar i Trygghetsvandrarna får köpa den till rabatterat pris, berättar Anna.  

– Vi hoppas att 2021 blir ett bra år med många nya samarbeten. Tack till alla föräldrar, företag, myndigheter, ungdomar och alla andra som hjälpt oss på ett eller annat sätt för att få Hammarö att vara en trygg plats för våra barn och ungdomar. Och speciellt tack till Marie Dyberg, Catarina Dyberg Bouchiba Testouri och Johanna Evensson. Utan dem hade detta inte blivit verklighet, avslutar Anna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.