Trygghetsvandrarna ordnade spökpromenad

Text: ANNIKA    Foto: MARIA KULLBERG, KATHARINA TESTOURI, ÅSA LYRSTRAND, MARIE DYBERG

Lördagen 31 oktober anordnade Trygghetsvandrarna en spöklig tipspromenad. Den vände sig till barn från årskurs fyra och uppåt och utgick från Lillängsvikens badplats. Barnen fick lysa sig fram med ficklampor längs slingan som var uppmärkt med reflexer. Under promenaden möttes de av utklädda figuranter.

– Vi fick känna in lite hur pass läskigt barnen tyckte det var, men vi hoppade fram och skrämdes lite och följde efter dem, berättar Marie Dyberg. 

De lite större ungdomarna kunde vi vara lite tuffare mot, skrattar hon.

Idén till den här promenaden kom från Marie Dyberg som tillsammans med Katharina Testouri och Johanna Evensson såg till att det här arrangemanget gick att genomföra.

Cirka 300 barn deltog och ett femtontal föräldrar ställde upp och hjälpte till. Efter avslutad spökvandring bjöds barnen på korv och dryck vid en stor värmande brasa och alla fick en godispåse. Priser skänkta av lokala företag lottades ut bland deltagarna. 

– Helt fantastiskt, de tvekade inte att hjälpa till. Allt från pizzerior till hårsalonger har skänkt priser. Det känns gott i hjärtat, avslutar Marie. 

På hammaronytt.se hittar du mer information om trygghetsvandrarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.