Tummen kommer driva golfrestaurangen

Text och foto: KRISTINA

Nu står det klart att ICA Supermarket Skoghall tar över restaurangen på Hammarö Golfklubb.  

Avtalen är signerade och Martin Zetterfeldt, klubbchef Hammarö Golfklubb och Mattias Kjellgren, handlare ICA Supermarket Skoghall är båda lika nöjda.

– Vi som klubb tycker det här är fantastiskt roligt. Vi vill ju ha en långsiktighet. För att få det så tror vi på ett tydligt engagemang, att man tänker framåt, är kreativ och delar de värderingar vi har som klubb. Det är även bra att han kan stå på ett annat ben då det är så säsongsbetonat här, säger Martin.

– För oss känns det jättekul också, säger Mattias Kjellgren. Att vi får utveckla vår restaurangdel som gått som tåget i Skoghall. Jesper och Lena är förjäkla duktiga, tänk att två av Karlstads bästa kockar jobbar på ICA på Skoghall. De rätter vi lagar idag har superhög klass, fortsätter han. 

Kockarna Jesper och Lena kommer varva varannan vecka, och personal kommer anställas för att arbeta på golfrestaurangen. Restaurangen kommer erbjuda dagens lunch med salladsbuffé utöver en à la carte-meny med fyra-fem enklare rätter som burgare och lasagne. På helgerna kommer helglunch serveras och det finns planer även för kvällsaktiviteter.
– Vi kommer använda restaurangen till olika event som after work, skaldjursfrossa, tapaskvällar och dartkvällar med fish and chips och liknande, berättar Mattias. Vi planerar också att ha olika matlagningskurser på kvällstid, fortsätter han.

– Det som är så bra här är ju att det finns en fantastisk uteplats runt hela restaurangen och en bra matsal inne, vilket gör att vi inte är väderberoende, fortsätter han. 

Restaurangen kommer att öppna runt påsk om allt går enligt plan, och förhoppningsvis har golfbanan öppnat då också. Golfklubben gynnas av att det kommer en driven entreprenör tror Martin.

– Det känns som att Mattias är helt rätt person för detta, säger Martin. Tyvärr hållar han på fel lag, det kom fram först när allt var signerat, skrattar Martin. Vi får ha en derbykväll framöver, Bajen mot Djurgården.

– Det ska bli svinkul att köra här, jag tror det kommer bli braksuccé, säger Mattias.

En blivande golfkrögare? Mattias son Otto är med pappa på jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.