Två verksamheter i ett på Hammar

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN

Hammarbutiken öppnade i ny regi redan i februari. Det har tagit tid för oss att få en intervju, nya ägaren Aleksandar Petrovic har varit svårflirtad. Men till slut gav han med sig och vi träffades i butiken en morgon före öppningsdags.

Aleksandar växte upp i Sunne, utbildade sig till elektriker och arbetade i Norge. Där grävde han fiber för hand och delade lägenhet med en kompis.

– Det var inte så mysigt, det sprang råttor i väggarna på kvällarna. Och vi var som slavar på arbetet, det var väldigt jobbigt, berättar Aleksandar som efter ett drygt år flyttade tillbaka till Sunne och började arbeta på färdtjänst istället. 

Att arbeta som elektriker var inte riktigt Aleksandars grej. Han stannade inom färdtjänsten i tre år, flyttade till Karlstad och pendlade till Sunne innan han fick tips om att butiken på Hammar var till salu. 

– I början var det lite svårt eftersom jag var helt ny, jag köpte inte in så mycket så det var lite tomt i hyllorna här i början. Sen lärde jag mig hur det fungerar, skrattar Aleksandar. 

I juni öppnade han även en frisörsalong i lokalen. 

– Hammaröborna här på östra sidan var ju tvungna att åka in till Skoghall eller till Karlstad för att klippa sig, det ville jag ändra på, berättar Aleksandar. 

Aleksandar anställde Meryem Elaissaoui, nyutbildad frisör som tidigare arbetat inom skönhetsbranschen i Marocco och Förenade Arabemiraten.  

– Jag är född i Marocco och flyttade till Dubai där jag gifte mig, berättar Meryem som sadlade om till frisör här i Sverige. Förutom de klassiska tjänsterna som klippning, slingor och permanent erbjuds även trådning på salongen. 

– Första gången gör det ont, men sen går det bra, skrattar Meryem.  

Trådning är en hårborttagningsmetod med ursprung från Persien. Ansiktshår och små tunna fjun tas bort med roten med hjälp av trådar som tvinnas på ett speciellt sätt. 

I Hammarbutiken kan du, precis som tidigare, hyra släp, hämta ut paket, köpa inredning och klassiska kioskvaror.  

Aleksandar Petrovic och Meryem Elaissaoui är glada för sitt samarbete.
Aleksandar Petrovic och Meryem Elaissaoui.
Aleksander som driver Hammarbutiken.
Nyinkommet plockas upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.