Tyger och återbruk på Skoghall

Text och foto: KRISTINA

Från en liten källarlokal för att kunna sy och pyssla till en butik med unika produkter och tyger.

För några år sedan började Ewa och hennes vän Lena hyra källarlokalen på Solgatan, mest för att kunna bedriva sina hobbys.

– Men jag har alltid haft en dröm om en egen butik. Jag har bara inte vågat tidigare, men nu kör vi, berättar Ewa som är utbildad översättare och apotekstekniker. 

Lokalen och kunskapen finns, och när möjligheten att köpa tyg i närheten försvann beslutade hon sig för att börja sälja själv. Förutom tyger hittar man unika produkter som omklädda pallar, tyglampor, neccessärer och kläder till både stora och små i Ewa-Lenas källare. Allt fixat och sytt av Ewa, och det mesta väldigt färgglatt.  

– Det började med att jag inte hittade kläder jag gillade till mig och sonen i vanliga klädaffärer, så jag började sy själv, berättar Ewa. 

När Ewa syr t-shirtar till barn gör hon endast sju stycken av varje tyg, en i varje storlek från 80–116 cl. Möjligtvis med undantag för tvillingar.

– Jag tycker det ska vara unikt. Jag ritar egna mönster och syr av tyger som jag själv gillar. Och jag gillar mycket färg och mönster, skrattar Ewa.  

Butiken har hittills varit öppen endast på lördagar, men Ewa kommer öppna några fler dagar i veckan inom kort. 

Häftiga, originella tyger hittar du hos Ewa.
Ordning och reda.
Färgglatt och med retrokänsla kännetecknar Ewa-Lenas källare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.