Ungt par startar bilrecond

Samer och Terece Khorsheed
Samer och Terece Khorsheed

Ungdomsarbetslösheten må vara skyhög, men det unga paret Samer och Terece Khorsheed har vågat satsa. 22 och 21 år gamla har de nyligen startat upp bilrecondföretaget Helcord som finns vid industriområdet på Mörmon.

– Jag var tidigare delägare i PS-cykel tillsammans med min svärfar, men när vi började köra mer recond så startade vi eget istället, säger Samer.

Bilrecond innebär att bilen får en uppfräschning, vare sig det handlar om tvätt, städning eller lack. Paret Khorsheed startade upp sin recondfirma den 15 oktober och är i full gång med att fräscha upp den 300 kvadratmeter stora lokalen.

– Vi håller på att fixa verkstadsdelen, säger Samer.

– Vi har redan målat om mottagningen, berättar Terece. Det är en del jobb.

Samer och Terece har varit gifta i två år och har två små barn, Juliana som är två år och Rami som är fem månader. De tycker inte att det är några problem att ha egen firma och småbarn samtidigt och de är båda av åsikten att man ska börja i tid.

– Det är bättre att börja när man är ung istället för att sitta vid ett skrivbord i tio år och sen öppna eget, säger Terece och Samer håller med.

– Nu kan vi vara här båda två på dagarna. De flesta i vår ålder kanske springer på krogen istället, men vi tänker att vi kan jobba nu och så kan vi göra annat när vi är äldre och har mer pengar.

Helcord utför allt inom tvätt, städning och polering av bilar, men man gör även fullservice.

– Jag fixar allt med bilen, men inte motorbyte, vi är inte en verkstad, säger Samer. Men vi köper, säljer och byter begagnade bilar. Vi säljer också åt kunder, då fixar vi recond och sköter all marknadsföring och kontakt åt kunden.

Samer har jobbat med bilservice i snart tre år och Helcord är hans tredje firma.

– Jag har licens på både lackförsegling och polering, säger han. Jag gör rostlagningar utan skarvar, men vi är ingen lackverkstad så vi kan hålla billigare priser. Annars kan ju en liten repa gå på över 20 000 att fixa.

Än så länge har firman gått bra och Samer och Terez tror på framtiden.

– Jag tror det kommer gå väldigt bra, säger Terez. Alla måste ju fixa bilen. Och nu har vi fixat presentkort också som man kan köpa som julklapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.