Upptäck Hammarö

Text: ANNIKA  Foto: HÅKAN

Här på Hammarö finns mycket som lockar besökare utifrån. Varför inte turista på hemmaplan i sommar?

Idag pratas det om att vi ska tänka på miljön och inte använda flyg och bil i onödan, utan använda kollektivtrafiken istället. Stannar du kvar på hemmaplan under semestern kan du göra mycket bara genom att gå eller använda cykeln.

Var ute i naturen! På ön finns det gott om cykelvägar och vandringsleder, till exempel den fina pilgrimsleden runt Hammars udde. Den går förbi Värmlands näst största järnåldersgravfält. Leden är cirka en kilometer lång och utmärkt med stolpar med Olofsmärket.  

Fler historiska platser är Sankt Olofs gryta som du hittar på Grytudden och runstenen på Hovlanda. Lägg till Kilenegården med alla motionsspår i varierande längd och Bonäsleden så finns det gott om alternativ för den som vill ha en aktiv semester ute i naturen. 

Kilenegården passar utmärkt för barnfamiljer där det finns utegym, grillplatser, lekplats att roa sig i och kanoter att hyra.    

Skateparken på Skoghall är också en plats där hela familjen kan ha roligt. I närheten av skateparken finns även en helt ny discgolfbana med nio hål. 

Badplatser finns det gott om runt hela ön. Räggårdsviken och Getingberget tillhör de populäraste. Badbåten utgår även i sommar från Lillängshamnen och Mörudden. Båten tar dig ut till Västra Söön där du kan njuta av riktigt fina bad. Och passa på att köpa med picknickmaten från Lillängens fiskrökeri. Det finns fler ställen att ta sig en bit mat på. Golfrestaurangen och Restaurang Udden vid campingen är populära och har öppet hela sommaren. Hammarös golfbana är mycket omtyckt och vill du spela golf här gäller det att boka i tid. Där hittar du även footgolf, ett nöje för hela familjen.

Skage fyr är vackert belägen vid Hammarös sydspets, och på vägen dit passerar du fågelstationen. Här kan du se ut över öppet vatten, och att komma hit en blåsig dag kan vara fantastiskt ur naturperspektiv. 

Detta var ett axplock av vad som finns att göra här. Säkert hittar du dina egna guldkorn. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.