Vad är det värsta som kan hända?

Text: KRISTINA

Min dotter kan allt. Även sådant hon inte provat. Precis som Pippi Långstrump. Undrar när den känslan försvinner. För som vuxen har i alla fall inte jag den inställningen. Däremot kan jag våga prova en hel del, med förhoppningen att det ska gå bra. Och gör det inte det, så är det ju inte hela världen. Jag är ju inte hjärnkirurg, liksom. 

Om man aldrig vågar prova så gör man i och för sig väldigt få misstag, men kanske sällan något man blir väldigt stolt över heller. Var det inte Edison som misslyckades tusen gånger innan han fick till en fungerande glödlampa? Han såg det inte ens som misstag utan tusen sätt att inte göra en glödlampa. 

   Om man går in för att göra sitt bästa och förhoppningsvis lära sig något på vägen så är väl hälften redan vunnet? Hälften kanske aldrig blir verklighet, så våga dröm stort. Grubbla inte över hinder eller misslyckanden. Tänk som Edison. Låt din dröm bli framgångsrik i fantasin. Våga sen prova, för vad är det värsta som kan hända?

Jag vågade starta ett eget företag och en egen tidning, och det har inte alltid varit enkelt. Men jag är otroligt stolt över detta, och vi får så många fina ord av er läsare att det väger upp de tunga stunderna. I det här numret kan du vinna ett signerat exemplar av Mohlin & Nyströms uppföljare till Det sista livet (du har väl läst den?). Inom kort kommer vi få träffa författarparet för en intervju och jag tänker våga mig på att påpeka att de inte stavat Hallersrudsleden rätt i första boken. För vad är det värsta som kan hända?

Kristina Öijebergs signatur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.