Vad lyssnar du på?

Är det fåglarnas drillande i skyn eller är det radion som rullar på? Kanske tillhör du skaran som lyssnar på ljudböcker eller följer de senaste musik-listorna? Oavsett är det skönt att ha något ljud på i öronen. Gärna i hörlurar. För min egen del är jag allätare när det gäller musik. Det är i alla fall vad jag gått omkring och trott i alla år. Men så var tydligen inte fallet. Häromdagen lät jag Spotify bestämma åt mig. Det blev inte så lyckat. Jag kände att jag blev stressad av det jag hörde. Kanske fel musik vid fel tillfälle helt enkelt.

Rätt musik på rätt ställe var det däremot på Wermland Opera när vi var och såg och lyssnade till deras uppsättning av Läderlappen. Ensemblen bestod av många otroligt duktiga sångare och att just denna uppsättning innehöll en hel del humor gjorde detta till en totalupplevelse. Kultur på hög nivå kan man lugnt säga. Hela sällskapet var mer än nöjda när vi gick därifrån. Och på något vis så måste jag ju ändå säga att musik är bäst när den upplevs live. Om det sen är en pubspelning, konsert eller som nu en operett spelar ingen roll. Det är själva känslan att vara mitt i där och nu som gör det hela. Prova själva får ni se. Eller höra.

Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.